Yksityiskohdista, niistä kaikista.

Vaasan Kaupunginteatterin Julia-lavalla nähtiin voimakas, koskettava ja herkkä Yksityiskohdat-teos. Esitys oli Lapin Ylioppilasteatterin käsialaa ja sen ohjaajana toimi Maiju Saikkonen. Istuin eturivissä ja intensiviteetti salissa oli käsin kosketeltava esityksen alusta viimeiseen minuuttiin asti. Liikutuin ja vaikutuin, lopuksi olin sanaton.

SONY DSC

Fyysistä teatteria ja liikeilmaisullisia elementtejä yhdistänyt teos pureutui tutkimaan kiusaamista ja sen vaikutusta yksilöön. Teos oli syntynyt sosiaalisessa mediassa vahvasti pinnalla olleen kiusaamistapauksen myötä ja ryhmä oli tahtonut nostaa esiin sen, kuinka raadollista ja rajua kiusaaminen voi yksilön näkökulmasta katsottuna olla. Teos oli ajankohtainen ja nosti pintaan asioita, joiden kanssa monet joutuvat kamppailemaan.

SONY DSC

Esiintyjät olivat huikeita ja ottivat lavan ja koko tilan vahvasti haltuunsa. Teos herätti yleisössä vahvoja tunteita ja ryhmä sai raikuvat aplodit esityksensä päätteeksi. Eräs hienoimmista koskaan näkemistäni teatteriesityksistä, ehdottomasti!

SONY DSC

Minna Jauho

 

0 vastausta

Voit käyttää jonkin verran HTML:ää
Teatris

Nuori kulttuuri

Nuori Kulttuuri -säätiö tuottaa joka vuosi taidetapahtumia nuorille; vuorotellen tanssia (MOVES), musiikkia (SOUNDS) ja teatteria (TEATRIS). Vuoden 2013 Teatris järjestettiin Helsingissä ja Teatris 2016 pidetään Vaasassa. Tapahtumista uutisoi nuorten toimitus.

logo

Nuori Kulttuuri -säätiö on opetus- ja kulttuuriministeriön palvelu- ja kehittämiskeskus vastuualueenaan kulttuurinen nuorisotyö.